Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 22 záznamů.  1 - 10dalšíkonec  přejít na záznam: Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Marketingová strategie pro vybraný vinný bar
Jakubčíková, Nela
Tato bakalářská práce se zabývá zefektivněním činnosti podniku na trhu ve vinařském odvětví. Cílem práce je návrh nové marketingové strategie, jež napomůže získat nové zákazníky a zvýšit loajalitu těch stávajících, tím zároveň navýšit tržby vybraného podniku. K získání dat pro analýzu bylo využito dotazníkového šetření, který byl následně doplněn rozhovory s majitelem a zaměstnanci. Po zpracování dat získaných z dotazníku byla navržena vhodná doporučení doplněná konkrétními návrhy.
Propagace vinařské turistiky v Jihomoravském kraji
Novotná, Simona
Tato bakalářská práce se zaměřuje na propagaci vinařské turistiky v Jihomoravském kraji se zaměřením na tištěné propagační materiály. V aktuální době se každý den využívá online prostředí, a proto se tato práce soustředí na tištěnou formu, zdali neubývá na její relevantnosti. Cílem této práce je vymezit relevantnost tištěných propagačních materiálů vinařské turistiky. Pro výzkum byla zvolena kvalitativní metoda s použitím polostrukturovaných rozhovorů. Analytická část zahrnuje obsahovou analýzu a následně analýzu odpovědí z rozhovorů. V diskusi jsou rozebrány výzkumné otázky, které pomáhají vymezit stanovený cíl. Na základě analýzy odpovědí a výzkumných otázek bylo zjištěno, že tištěné propagační materiály ve vinařské turistice jsou stále relevantní. Vzhledem k tomu, že se začíná do popředí dostávat forma online, měly by se všechny subjekty, které tištěné materiály tvoří, začít přizpůsobovat i této formě materiálů. Na základě výsledků bylo prezentováno několik návrhů.
Vývoj vinařství v obci Zaječí a možnosti jeho rozvoje
Šenkýřová, Kateřina
Tématem této bakalářské práce je analýza vývoje vinařství v obci Zaječí. V literární rešerši jsou vymezeny základní pojmy týkající se révy vinné, od sklizně až po konečnou výrobu vín. Vlastní práce je primárně zaměřena na rozbor historického vývoje vinařství, na který navazuje analýza současného stavu a dále charakterizuje přírodní podmínky této oblasti. V práci se vychází z vlastních zkušeností, nasbíraných informací a vypracované SWOT analýzy. Finálním krokem je podání návrhu přispívající k rozvoji vinařství v obci a celkovému pozitivnímu dopadu na krajinu i život obyvatel. Na základě dostupných dat bylo zjištěno, že tradice vinařství současně s vinařskou turistikou má v obci vysoký potenciál a měla by se tedy nadále podporovat.
Vliv vinařské turistiky na cestovní ruch města Znojma
Blahová, Alena
Blahová, A. Vliv vinařské turistiky na cestovní ruch města Znojma. Bakalářská práce. Brno: Mendelova univerzita v Brně, 2017. Bakalářská práce se zabývá vlivem vinařské turistiky na cestovní ruch města Znojma a celkové zhodnocení vinařské turistiky ve Znojmě. V literární rešerši jsou vysvětleny základní pojmy týkající se cestovního ruchu a vinařské turistiky. Vlastní část práce představuje město Znojmo, hlavní turistické atraktivity a vinařskou turistiku ve Znojmě. Na základě dotazníkového šetření je navrhnuto doporučení pro podporu a rozvoj vinařské turistiky ve Znojmě.
Kvalita ve vinařských destinacích
Mišková, Lucie
Mišková, L., Kvalita ve vinařských destinacích. Bakalářská práce. Brno: Mendelova univerzita v Brně, 2018. Tato bakalářská práce se zabývá faktory kvality ve vinařské destinaci Lednicko-valtický areál a Pálava. První část je teoretická, a vysvětluje pojmy, které s touto prací souvisí, jako jsou cestovní ruch a jeho kvalita ve vinařské destinaci LVA a Pálava. Druhá část je praktická a je tvořena kvantitativním výzkumem, hodnotícím jednotlivé faktory loajality a kvality cestovního ruchu v této vinařské destinaci. Dále pokračuje analýzou současného stavu destinace a hodnocením faktorů kvality na základě IPA analýzy. Závěrem jsou stanoveny návrhy a doporučení na zlepšení, které by mohly vést ke zvýšení kvality cestovního ruchu v této destinaci.
Sociální podmínky pro agrobyznys: případová studie Modré hory
Pokorná, Lucie
Bakalářská práce se zabývá podmínkami, které panují v mikroregionu Modré hory. Především problematice agrobyznysu a podmínkám pro jeho sociální rozvoj. Náplní práce je uvedení pojmů souvisejících s problematikou, také charakteristika samotného mikroregionu, provedení analýzy spojené s vývojem obyvatelstva (včetně jeho dlouhodobé stability), demografické struktury obyvatel, vzdělanosti, zaměstnanosti a možností podnikání. Dále popisuji zemědělství v mikroregionu, plochu katastrálního území a způsob jejího obhospodařování. Poté jsou uvedeny turistické cíle v mikroregionu. Zmíněny jsou možnosti agroturistiky a cykloturistiky. Věnuji se také organizacím, které zajišťují turistický rozvoj pořádáním akcí zaměřených na vinařskou turistiku. V závěru práce jsou zhodnoceny zjištěné výsledky a navrhnuty možnosti roz-voje do budoucna.
Mezinárodní spolupráce jako nástroj rozvoje vinařské turistiky
Hanyková, Jana
Předmětem mé diplomové práce je zpracování návrhu projektu spolupráce mezi Českou republikou a Chile. Vzhledem k tomu, že obě země, v menší či větší míře, pěstují vinnou révu a nabízí možnosti vinařské turistiky, bude se navrhovaný projekt týkat právě této problematiky. Práce se dělí na dvě základní části. První je literární přehled, který se věnuje aspektům mezinárodní spolupráce mezi zeměmi Latinské Ameriky, přístupům ke spolupráci z pohledu Evropské unie a metodám hodnocení efektivity projektů. Součástí literárního přehledu je také současná situace vinohradnictví, vinařství a vinařské turistiky v obou zemích. Hlavním zdrojem informací je odborná literatura. Následuje vlastní práce zahrnující vyhodnocení příkladů úspěšně realizovaných projektů ve vinařské turistice, srovnání obou zemí v oblasti vinařské turistiky a návrh projektu spolupráce mezi Českou republiku a Chile v této oblasti. V neposlední řadě zde budou uvedeny informace z dotazníkového šetření.
Analýza vinařského a vinohradnického odvětví ve vybraném regionu
Říha, Jakub
Předmětem diplomové práce je hodnocení vinařského a vinohradnického průmyslu v České republice a Argentině a jeho vzájemné srovnání. Práce popisuje současnou situaci na trhu vinařské turistiky a možnosti dalšího rozvoje. V závěru jsou na základě provedených analýz a marketingového výzkumu vytvořeny doporučení pro rozvoj vinařské turistiky v České republice.
Využití tradičních hodnot a vliv západního modelu podnikání ve vinařství
Stehlíková, Martina
Bakalářská práce Využití tradičních hodnot a vliv západního modelu podnikání ve vinařství se dělí do čtyř hlavních celků, z nichž každý sestává z dalších podkategorií. První část se zabývá vývojem vinařství v zemích západní Evropy a aktuálním stavem celosvětové produkce vína. Ve druhé kapitole rozebírám tradice spojené s vinařstvím, folklor a vinařskou turistiku. Třetí celek popisuje podnikání ve vinařství v ČR, import a export vín v návaznosti na legislativu obchodu s vínem v EU a černý trh s vínem. Poslední oddíl mapuje základní charakteristiku modelu podnikání ve vinařství a nové možnosti v oblasti marketingu a digitálních technologií.

Národní úložiště šedé literatury : Nalezeno 22 záznamů.   1 - 10dalšíkonec  přejít na záznam:
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.